Vanliga frågor och svar

Här finns svar på vanliga frågor om våra Cillit BANG-produkter. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

1. Vad är egentligen Cillit BANG Kalkborttagning?

Cillit BANG Kalkborttagning är en högeffektiv rengöringsprodukt med lågt PH-värde som ger otroliga resultat även på de allra tuffaste fläckarna, som kalkavlagringar och rost.

2. Vad är det för skillnad mellan Cillit Bang Köksrengöring och Cillit BANG Köksrengöring? När ska jag använda produkterna?

Cillit Bang Köksrengöring utvecklades för att ta bort inbränt fett och smuts från arbetsytor, spis, kakel och diskho. Rengöringsformulan är speciellt avsedd för dessa typer av smuts. Cillit BANG Köksrengöring är en otroligt effektiv produkt för tuffa problem som kalkavlagringar och rost. Det täcker in en annan dimension av smuts- och fläckborttagning.

3. Cillit Bang Mögelborttagning

Cillit BANG Mögelborttagning är en högeffektiv rengöringsprodukt med en glänsande formula och klorinblaserat blekmedel. Det här innebär exceptionell rengöringsförmåga och produkten klarar även de allra tuffaste fläckarna som fett och mögel.

4. Var kan jag köpa Cillit BANGs produkter?

Cillit BANGs produkter finns i alla större matvaruaffärer och stormarknader. Exempelvis:

  • ICA
  • Coop
  • Willys
  • Hemköp
  • Rusta
  • CITY GROSS
  • EKO

5. Var kan jag använda Cillit BANG Kalkborttagning?

Du kan använda Cillit BANG Kalkborttagning på glas, akryl, keramiska ytor (handfat, toalett etc.) kakel och klinkers, PVC-golv, krom och diskho. Testa alltid på en yta som inte syns innan användning för att säkerställa kompatibilitet med ytan. Läs även instruktionerna på förpackningen.

6. Är den lika kraftfull som Cillit BANG Köksrengöring?

Cillit BANG Köksrengöring är en kraftfull och effektiv rengöringsprodukt utvecklad för att enkelt ta bort inbränt fett och smuts från arbetsytor, spis, kakel och diskho.

7. Var kan jag använda Cillit BANG Mögelborttagning?

Du kan använda Cillit BANG Mögelborttagning på väggar och kakel, badkar, handfat, arbetsytor, diskho, duschkabin, duschdraperi, krom, papperskorg, köksugnar, kylskåpsdörr, uteplats, trädgårdsmöbler och avlopp. Testa alltid på en yta som inte syns innan användning för att säkerställa kompatibilitet med ytan. Läs även användarinstruktionerna på förpackningen.

8. Är Cillit BANGs produkter djurtestade?

Vi testar inte våra produkter på djur. Enligt vår företagsfilosofi använder vi oss inte av tester på djur, det gäller både våra egna produkter och de råmaterial som används i produkterna, utom där det krävs enligt nationell eller internationell lagstiftning.

9. På vilka ytor kan jag inte använda Cillit BANG Kalkborttagning?

Cillit BANG Kalkborttagning bör inte användas på syrakänsliga material som emalj eller marmor, aluminium, koppar, sten, galvaniserade ytor, arbetsytor i köket, linoleum, lackade, vaxade eller oljade golv, gummi, textilier eller mattor. Läs även instruktionerna på förpackningen.

10. Vilken är den aktiva substansen i Cillit Bang Köksrengöring?

Rengöringsmedlen är fettavlägsnande element i Cillit Bang Köksrengöring.

11. Är den lika kraftfull som de andra Cillit BANG-produkterna?

Cillit BANG Smuts och Mögel är lika kraftfull och effektiv som våra andra produkter i Cillit BANGs produktutbud.

12. Kan Cillit BANGs produkter användas tillsammans med andra rengöringsprodukter?

Vi rekommenderar inte att du blandar Cillit BANGs produkter med andra rengöringsmedel. Följ alltid instruktionerna på förpackningen innan användning.

13. Kan jag använda Cillit BANG Kalkborttagning på mässing?

Nej, den här produkten passar inte användning på mässing.

14. Kan jag använda produkten i ugnen?

Ja. Även om den inte är särskilt framtagen för att rengöra ugnen, kan Cillit Bang Köksrengöring effektivt och säkert användas för att ta bort matrester och fettavlagringar i ugnen såväl som andra utsatta köksytor.

15. På vilka ytor kan jag inte använda Cillit BANG Mögelborttagning?

Cillit BANG Mögelborttagning bör inte användas på: Kläder, textilier, mattor, trä, gummi, vinyl, målade ytor eller ytor av papp, aluminium, mässing och koppar. Vid användning på metall, skölj omedelbart med vatten. Långvarig kontakt med metall, gammalt porslin, plastlaminat och marmor kan orsaka missfärgningar.

16. Stämmer det att Cillit BANG Kalkborttagning är effektivt mot rostfläckar?

Ja. Cillit BANG Kalkborttagning är väldigt effektivt mot tuffa fläckar, smuts, kalkavlagringar och till och med rost.

17. Vad händer om jag använder produkten på ytor där den inte ska användas?

Det är extremt viktigt att du läser instruktionerna noggrant och bara använder Cillit BANG stain and mildew på rätt ytor. Om produkten används på en yta där den inte ska användas, kan det leda till tillfällig eller permanent skada som missfärgning. Därför är det viktigt att läsa instruktionerna och bara använda produkten på rekommenderade ytor.

18. Vad händer om jag använder produkten på ytor där den inte ska användas?

Det är extremt viktigt att du läser instruktionerna noggrant och ser till att du använder Cillit BANG Kalkborttagning på rätt ytor. Om produkten används på yta där den inte ska användas, kan det leda till tillfällig eller permanent skada som missfärgning. Därför är det viktigt att bara använda produkten på rekommenderade ytor.

19. Måste jag alltid tvätta av ytorna med vatten efter att jag har rengjort dem med Cillit BANG Smuts och Mögel? Om ja, vad händer om jag inte gör det?

En kontakttid på över fem minuter kan leda till materialskador. Av det här skälet rekommenderar vi att ytor som rengörs med Cillit BANG Mögelborttagning tvättas av noggrant med vatten.

20. Finns det risk att det låga ph-värdet i rengöringsformulan kan leda till långsiktiga eller till och med permanenta materialskador?

Så länge som produkten används enling instruktioner och på rekommenderade ytor på rätt sätt, ska det inte uppstå några skador. Om rengöringsprodukten används på fel sätt kan det leda till skador på vissa ytor. Ytor där produkten inte bör användas anges på förpackningen.

21. Vad händer om jag blandar Cillit BANG Mögelborttagning med andra produkter?

Cillit BANG Mögelborttagning är en blekmedelsbaserad produkt. Om du blandar den med andra rengöringsprodukter som Cillit BANG Kalkborttagning kan farliga kloringaser bildas. Därför bör du aldrig använda Cillit BANG Mögelborttagning med andra rengöringsprodukter.

22. Måste jag alltid tvätta ytorna med vatten efter att jag har rengjort dem med Cillit BANG Kalk & Smuts? Om ja, vad händer om jag inte gör det?

Cillit BANG Kalkborttagning arbetar på en yta på upp till 24 timmar efter applicering och det ska inte anävndas på ytor ynder en längre tid. Av det här skälet rekommenderar vi att ytor som rengörs med Cillit BANG Kalkborttagning tvättas noggrant med vatten.

23. Vad gör jag om mitt barn får tag på Cillit BANG Mögelborttagning?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Mögelborttagning förvaras utom räckhåll för barn.

24. Vad gör jag om mitt barn får tag på Cillit BANG Kalkborttagning?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Kalkborttagning hållas utom räckhåll för barn.

25. Cillit BANG Mögelborttagning? Vad har varje komponent för funktion?

Cillit BANG Mögelborttagning består av ett klorinbaserat blekningsmedel som är effektivt mot svår smuts och bakterier. Det innehåller även rengöringsmedel som gör alla ytor glänsande rena.

26. Vad innehåller Cillit BANG Kalkborttagning? Vad har varje komponent för funktion?

Cillit BANG Kalkborttagning består av olika syror som är effektiva mot kalkavlagringar och rost, såväl som rengöringsmedel som tar bort fett och tvålavlagringar.

27. Måste jag ha gummihandskar på mig när jag använder den här produkten?

Eftersom den här produkten är klassad som en irritant, rekommenderar vi att du har handskar på dig när du använder den. Om huden kommer i kontakt med produkten bör du skölja området omedelbart.

28. Måste jag ha gummihandskar på mig när jag använder den här produkten?

Eftersom den här produkten är klassad som en irritant, rekommenderar vi att du har handskar på dig när du använder den. Om huden kommer i kontakt med produkten bör du skölja området omedelbart.

29. Är Cillit BANG Mögelborttagning farligt för barn eller djur?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Mögelborttagning hållas utom räckhåll för barn. Cillit BANG Mögelborttagning innehåller en kraftfull rengöringsformula och ska alltid användas respektfullt enligt användarinstruktioner och användningsområde.

30. Är Cillit BANG Kalkborttagning farligt för barn eller djur?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Kalkborttagning utom räckhåll för barn. Cillit BANG Kalkborttagning innehåller en kraftfull rengöringsformula och ska alltid användas respektfullt enligt instruktionerna på förpackningen och användningsområde.

31. Om produkten kommer i kontakt med oskyddade händer, vilka symptom kan uppstå?

Huden kan bli irriterad. Kontakta i så fall läkare.

32. Om produkten kommer i kontakt med oskyddade händer, vilka symptom kan uppstå?

Huden kan bli irriterad. Kontakta i så fall läkare.

33. Det blev inte riktigt rent när jag använde Cillit BANG Mögelborttagning. Vad kan jag göra?

Vissa extremt tuffa fläckar kan behöva behandlas flera gånger.

*Användning desinficerande medel: Läs alltid etiketten och produktinformationen innan användning.

34. Det blev inte riktigt rent när jag använde Cillit BANG Kalkborttagning. Vad kan jag göra?

Vissa extremt tuffa fläckar kan behöva behandlas flera gånger.