Vanliga frågor och svar

Här finns svar på vanliga frågor om våra Cillit BANG-produkter. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

1. Vad är egentligen Cillit BANG Kalk & Smuts?

Cillit BANG Kalk & Smuts är en högeffektiv rengöringsprodukt med lågt PH-värde som ger otroliga resultat även på de allra tuffaste fläckarna, som kalkavlagringar och rost.

2. Vad är det för skillnad mellan Cillit Bang Fett & Smuts och Cillit BANG Kalk & Smuts? När ska jag använda produkterna?

Cillit Bang Fett & Smuts utvecklades för att ta bort inbränt fett och smuts från arbetsytor, spis, kakel och diskho. Rengöringsformulan är speciellt avsedd för dessa typer av smuts. Cillit BANG Kalk & Smuts är en otroligt effektiv produkt för tuffa problem som kalkavlagringar och rost. Det täcker in en annan dimension av smuts- och fläckborttagning.

3. Cillit Bang Smuts och Mögel

Cillit BANG Smuts och Mögel är en högeffektiv rengöringsprodukt med en glänsande formula och klorinblaserat blekmedel. Det här innebär exceptionell rengöringsförmåga och produkten klarar även de allra tuffaste fläckarna som fett och mögel.

4. Vad är det för skillnad mellan Cillit BANG Fett och Golv och Cillit Bang Fett & Smuts?

Cillit BANG Fett och Golv passar för rengöring av större ytor medan Cillit Bang Fett & Smuts bör användas på mindre områden. Det kan även användas för att ta bort inbränt fett på spisen eller fettfläckar i köket och på matbordet. Med andra ord - på mindre ytor. Cillit BANG Fett och Golv kan användas outspätt på tuffa fettfläckar men kan generellt sett användas för rengöring av större ytor.

5. Var kan jag köpa Cillit BANGs produkter?

Cillit BANGs produkter finns i alla större matvaruaffärer och stormarknader. Exempelvis:

 • ICA
 • Coop
 • Willys
 • Hemköp
 • Rusta
 • CITY GROSS
 • EKO

6. Var kan jag använda Cillit BANG Kalk & Smuts?

Du kan använda Cillit BANG Kalk & Smuts på glas, akryl, keramiska ytor (handfat, toalett etc.) kakel och klinkers, PVC-golv, krom och diskho. Testa alltid på en yta som inte syns innan användning för att säkerställa kompatibilitet med ytan. Läs även instruktionerna på förpackningen.

7. Är den lika kraftfull som Cillit BANG Kalk & Smuts?

Cillit BANG Degreaser är en kraftfull och effektiv rengöringsprodukt utvecklad för att enkelt ta bort inbränt fett och smuts från arbetsytor, spis, kakel och diskho.

8. Var kan jag använda Cillit BANG Smuts och Mögel?

Du kan använda Cillit BANG Smuts och Mögel på väggar och kakel, badkar, handfat, arbetsytor, diskho, duschkabin, duschdraperi, krom, papperskorg, köksugnar, kylskåpsdörr, uteplats, trädgårdsmöbler och avlopp. Testa alltid på en yta som inte syns innan användning för att säkerställa kompatibilitet med ytan. Läs även användarinstruktionerna på förpackningen.

9. Var kan jag använda Cillit BANG Fett och Golv?

Precis som alla Cillit BANG-produkter kan Cillit BANG Fett och Golv användas på flera olika sätt. Exempelvis...

 • Rengöring av kösgolvet, badrummet, uteplatsen, balkongen eller garaget.
 • Du kan ta bort inbränt fett, rengöra smutsiga grillar och stekpannor.
 • Rengöring av hushållsapparater
 • Rengöring av badkar, dusch, handfat, toalett, dörrar.
 • Rengöring av trädgårdsmöbler
 • Rengöriing av cyklar, fälgar, inuti bil.

10. Är Cillit BANGs produkter djurtestade?

Vi testar inte våra produkter på djur. Enligt vår företagsfilosofi använder vi oss inte av tester på djur, det gäller både våra egna produkter och de råmaterial som används i produkterna, utom där det krävs enligt nationell eller internationell lagstiftning.

11. På vilka ytor kan jag inte använda Cillit BANG Kalk & Smuts?

Cillit BANG Kalk & Smuts bör inte användas på syrakänsliga material som emalj eller marmor, aluminium, koppar, sten, galvaniserade ytor, arbetsytor i köket, linoleum, lackade, vaxade eller oljade golv, gummi, textilier eller mattor. Läs även instruktionerna på förpackningen.

12. Vilken är den aktiva substansen i Cillit Bang Fett & Smuts?

Rengöringsmedlen är fettavlägsnande element i Cillit Bang Fett & Smuts.

13. Är den lika kraftfull som de andra Cillit BANG-produkterna?

Cillit BANG Smuts och Mögel är lika kraftfull och effektiv som våra andra produkter i Cillit BANGs produktutbud.

14. Hur använder jag Cillit BANG Fett och Golv?

Utspätt för större områden:

 • Häll två kapsyler av rengöringsmedlet i fem liter vatten.

Outspätt för tuffa fläckar:

 • Häll rengöringsmedlet på en svamp eller direkt på fläcken och gnugga med en fuktig svamp.

Allmänt:

 • Skölj noggrant med vatten vid användning på icke-porösa ytor som är i kontakt med matvaror.

15. Kan Cillit BANGs produkter användas tillsammans med andra rengöringsprodukter?

Vi rekommenderar inte att du blandar Cillit BANGs produkter med andra rengöringsmedel. Följ alltid instruktionerna på förpackningen innan användning.

16. Kan jag använda Cillit BANG Kalk & Smuts på mässing?

Nej, den här produkten passar inte användning på mässing.

17. Kan jag använda produkten i ugnen?

Ja. Även om den inte är särskilt framtagen för att rengöra ugnen, kan Cillit Bang Fett & Smuts effektivt och säkert användas för att ta bort matrester och fettavlagringar i ugnen såväl som andra utsatta köksytor.

18. På vilka ytor kan jag inte använda Cillit BANG Smuts och Mögel?

Cillit BANG Smuts och Mögel bör inte användas på: Kläder, textilier, mattor, trä, gummi, vinyl, målade ytor eller ytor av papp, aluminium, mässing och koppar. Vid användning på metall, skölj omedelbart med vatten. Långvarig kontakt med metall, gammalt porslin, plastlaminat och marmor kan orsaka missfärgningar.

19. Vilka aktiva ingredienser är det som gör att det blir extra rent med Cillit BANG Fett och Golv?

Cillit BANG Fett och Golvs fantasiska rengöringskraft kommer från den speciella kombinationen av utvalda rengöringsämnen som är avsetta att ta bort fettfläckar och märken.

20. Stämmer det att Cillit BANG Kalk & Smuts är effektivt mot rostfläckar?

Ja. Cillit BANG Kalk & Smuts är väldigt effektivt mot tuffa fläckar, smuts, kalkavlagringar och till och med rost.

21. Tar det bort fett i diskhon och avloppet?

Cillit BANG Degreaser was developed for use on floors, work surfaces and in other areas of the home. It was not developed for use in drains. For this we recommend you use Cillit BANG Power Cleaner with bleach for toilets.

22. Vad händer om jag använder produkten på ytor där den inte ska användas?

Det är extremt viktigt att du läser instruktionerna noggrant och bara använder Cillit BANG stain and mildew på rätt ytor. Om produkten används på en yta där den inte ska användas, kan det leda till tillfällig eller permanent skada som missfärgning. Därför är det viktigt att läsa instruktionerna och bara använda produkten på rekommenderade ytor.

23. På vilka material kan jag använda Cillit BANG Grease & Floor?

Golv, laminat, kakel, arbetsytor, spis, ugn, grill, skåp, hushållsmaskiner, badkar, handfat, kranar, toaletter, dusch och duschkabin, keramiska ytor, dörrar, uteplatser, trädgårdsmöbler, cyklar och fälgar.

24. Vad händer om jag använder produkten på ytor där den inte ska användas?

Det är extremt viktigt att du läser instruktionerna noggrant och ser till att du använder Cillit BANG Kalk & Smuts på rätt ytor. Om produkten används på yta där den inte ska användas, kan det leda till tillfällig eller permanent skada som missfärgning. Därför är det viktigt att bara använda produkten på rekommenderade ytor.

25. Måste jag alltid tvätta av ytorna med vatten efter att jag har rengjort dem med Cillit BANG Smuts och Mögel? Om ja, vad händer om jag inte gör det?

En kontakttid på över fem minuter kan leda till materialskador. Av det här skälet rekommenderar vi att ytor som rengörs med Cillit BANG Smuts och Mögel tvättas av noggrant med vatten.

26. Vilka ytor bör jag inte använda Cillit BANG Fett och Golv på?

Glaskeramiska ytor, aluminium, koppar, mässing, träytor, heta eller skadade ytor.

27. Finns det risk att det låga ph-värdet i rengöringsformulan kan leda till långsiktiga eller till och med permanenta materialskador?

Så länge som produkten används enling instruktioner och på rekommenderade ytor på rätt sätt, ska det inte uppstå några skador. Om rengöringsprodukten används på fel sätt kan det leda till skador på vissa ytor. Ytor där produkten inte bör användas anges på förpackningen.

28. Vad händer om jag blandar Cillit BANG Smuts och Mögel med andra produkter?

Cillit BANG Smuts och Mögel är en blekmedelsbaserad produkt. Om du blandar den med andra rengöringsprodukter som Cillit BANG Kalk & Smuts kan farliga kloringaser bildas. Därför bör du aldrig använda Cillit BANG Smuts och Mögel med andra rengöringsprodukter.

29. Finns det några hälsorisker med att använda Cillit BANG Fett och Golv?

Cillit BANG Fett och Golv är klassificerad som en irritant (för ögonen). Viktiga säkerhetsinstruktioner finns på förpackningen. Använder du Cillit BANG Fett och Golv enligt instruktionerna är det inte någon risk för hälsan

30. Måste jag alltid tvätta ytorna med vatten efter att jag har rengjort dem med Cillit BANG Kalk & Smuts? Om ja, vad händer om jag inte gör det?

Cillit BANG Kalk & Smuts arbetar på en yta på upp till 24 timmar efter applicering och det ska inte anävndas på ytor ynder en längre tid. Av det här skälet rekommenderar vi att ytor som rengörs med Cillit BANG Kalk & Smuts tvättas noggrant med vatten.

31. Vad gör jag om mitt barn får tag på Cillit BANG Smuts och Mögel?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Smuts och Mögel förvaras utom räckhåll för barn.

32. Går det att använda produkten tillsammans med andra klorinbaserade rengöringsmedel?

Även om det i vissa fall vore möjligt att använda en kombination, avråder vi definitivt från det. Kemikalier och hushållsrengöringsmedel ska inte blandas för att undvika eventuella hälsorisker.

33. Vad gör jag om mitt barn får tag på Cillit BANG Kalk & Smuts?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Kalk & Smuts hållas utom räckhåll för barn.

34. Cillit BANG Smuts och Mögel? Vad har varje komponent för funktion?

Cillit BANG Smuts och Mögel består av ett klorinbaserat blekningsmedel som är effektivt mot svår smuts och bakterier. Det innehåller även rengöringsmedel som gör alla ytor glänsande rena.

35. Vad innehåller Cillit BANG Kalk & Smuts? Vad har varje komponent för funktion?

Cillit BANG Kalk & Smuts består av olika syror som är effektiva mot kalkavlagringar och rost, såväl som rengöringsmedel som tar bort fett och tvålavlagringar.

36. Måste jag ha gummihandskar på mig när jag använder den här produkten?

Eftersom den här produkten är klassad som en irritant, rekommenderar vi att du har handskar på dig när du använder den. Om huden kommer i kontakt med produkten bör du skölja området omedelbart.

37. Måste jag ha gummihandskar på mig när jag använder den här produkten?

Eftersom den här produkten är klassad som en irritant, rekommenderar vi att du har handskar på dig när du använder den. Om huden kommer i kontakt med produkten bör du skölja området omedelbart.

38. Är Cillit BANG Smuts och Mögel farligt för barn eller djur?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Smuts och Mögel hållas utom räckhåll för barn. Cillit BANG Smuts och Mögel innehåller en kraftfull rengöringsformula och ska alltid användas respektfullt enligt användarinstruktioner och användningsområde.

39. Är Cillit BANG Kalk & Smuts farligt för barn eller djur?

Precis som med alla hushållsrengöringsprodukter bör Cillit BANG Kalk & Smuts utom räckhåll för barn. Cillit BANG Kalk & Smuts innehåller en kraftfull rengöringsformula och ska alltid användas respektfullt enligt instruktionerna på förpackningen och användningsområde.

40. Om produkten kommer i kontakt med oskyddade händer, vilka symptom kan uppstå?

Huden kan bli irriterad. Kontakta i så fall läkare.

41. Om produkten kommer i kontakt med oskyddade händer, vilka symptom kan uppstå?

Huden kan bli irriterad. Kontakta i så fall läkare.

42. Det blev inte riktigt rent när jag använde Cillit BANG Smuts och Mögel. Vad kan jag göra?

Vissa extremt tuffa fläckar kan behöva behandlas flera gånger.

*Användning desinficerande medel: Läs alltid etiketten och produktinformationen innan användning.

43. Det blev inte riktigt rent när jag använde Cillit BANG Kalk & Smuts. Vad kan jag göra?

Vissa extremt tuffa fläckar kan behöva behandlas flera gånger.